Glöet – den mousserande glöggen!

Glöet har tagit Sverige med storm och den vansinnigt populära mousserande glöggen har inför den här säsongen blivit till tre; den numera klassiska röda och vita glöggen har inför säsongen fått sällskap av Glöet Orange som är baserat på orangevin. Boxtoppen har tagit tempen på den bubblande glöggtrojkan!


Glögg och julmust är två ikoner med närmast sakralt status i Sverige och är såklart starkt länkade med mörkrets och vinterns inträde med julen som dess absoluta höjdpunkt. Vårt förhållande till dessa klassiker har varit konservativt men att det rått nyfikenhet var det ingen tvekan om när Glöet för några år sedan nådde Sverige. Mousserande glögg var inte bara innovativt – drycken var dessutom fräsch och med avsevärt lägre sockerhalt samtidigt som den gav ett mer festligt intryck.

Idag är Glöet tre till antalet – Glöet Sparkling Glögg, Glöet White Sparkling Glögg och Glöet Orange Sparkling & Spices. Boxtoppen har tagit tempen på glöggsäsongens tre bubblande inslag! Vilken blir din favorit?

Glöet Sparkling Glögg

art.nr. 77160, 750 ml, 11%, sockerhalt 9,1 g/100 ml, 99 kr
Klassikern står sig fint även denna säsong och här bjuds det tydliga glöggkryddor i såväl doft som smak, uppbackat av apelsinskal och röda bär. Kryddnejlika, ingefära, kanel, vanilj och russin lierar sig fint med rödvinsbakgrunden, apelsinfruktigheten och de livliga bubblorna. Sötman är där men vi har ett fräscht rödvinssyrligt avslut som för tankarna mot Sangria.

Glöet White Sparkling Glögg

art.nr. 77404, 750 ml, 11%, sockerhalt 5,6 g/100 ml, 99 kr
Den vita Glöet visar upp en fräsch citrus- och apelsinfruktig doft med torkade frukter i bakgrunden, vanilj, ingefära och kryddnejlika. Smaken bjuder på en närmast krämig mousse med tydlig glöggkryddighet, apelsinzest, gulfruktiga inslag och fint balanserad sötma. Ingefäran biter sig kvar på ett angenämt vis i det friska avslutet.

Glöet Orange Sparkling & Spices

art.nr. 53998, 750 ml, 11%, sockerhalt 5,0 g/100 ml, 99 kr
Glöggen för dig som uppskattar en mer återhållsam kryddighet tillsammans med nertonad sötma. Orangevin är basen tillsammans med kryddorna och det lockar fram en tydligt apelsin- och citronzestig doft med ingefäran som särskilt framträdande bland glöggkryddorna. Smaken är frisk, vaniljigt kryddig och med bra ”spice” samtidigt apelsinnyansen lyfts fram och bärs fram av de livliga bubblorna. Vi har en för glögg diskret sötma och det är över lag en mycket lyckad take på glögg som vi tror vinner många fans i vinter.

Till Glöets sortiment på Systembolaget HÄR >>>