Glöet – den mousserande glöggen!

Julen närmar sig med stormsteg och inköpslistor bockas av i rask takt och säkerligen står även julens glögg på listan. För den som gärna tänker i nya banor eller är trött på den allt som oftast rejält sockrade glöggen kommer här ett tips på en glögg med högst personlig twist; den mousserande Glöet!


Glögg och julmust är två ikoner med närmast sakralt status i Sverige och bägge är såklart starkt länkade med adventsfirande samt mörkrets och vinterns inträde med julen som dess absoluta höjdpunkt. Vårt förhållande till dessa klassiker har varit konservativt men att det rått nyfikenhet var det ingen tvekan om när Glöet för några år sedan nådde Sverige. Mousserande glögg var inte bara innovativt – drycken var dessutom fräsch och med avsevärt lägre sockerhalt samtidigt som den gav ett mer festligt intryck.

Inför årets glöggsäsong har Boxtoppen återigen bland annat provat den röda Glöet som numera återfinns i de flesta av landets systembolagsbutiker. Och intrycket av en glögg med skön twist, ja det består!

Boxtoppens intryck av Glöet Sparkling Glögg

Klassikern står sig väl även denna säsong och här bjuds det tydliga glöggkryddor i såväl doft som smak, uppbackat av apelsinskal och röda bär. Kryddnejlika, ingefära, kanel, vanilj och russin lierar sig fint med rödvinsbakgrunden, apelsinfruktigheten och de livliga bubblorna. Sötman är definitivt där men vi har ett fräscht rödvinssyrligt avslut som för tankarna mot Sangria och en pigg apelsintwist.

Glöet Sparkling hittar du i mer eller mindre samtliga systembolagsbutiker. En flaska (750 ml, 11%) kostar 99 kronor och har artikelnummer 77160. Sockerhalten landar på 9,1 gram per 100 ml vilket är avsevärt lägre än de flesta standardglögg.

Till Glöet Sparkling på Systembolaget HÄR >>>