Glöet – den mousserande glöggen!

För tre vintrar sedan gjorde den sin entré på den svenska marknaden, Glöet, den mousserande glöggen. Idén om en bubblande variant av julklassikern kommer från Finland där den precis som här hemma haft stor succé. Årets buteljering av Glöet är nu här och Boxtoppen har provat!


Glögg är snudd på lika heligt som julmusten i Sverige och är såklart starkt associerad med mörkrets och vinterns inträde med julen som dess crescendo. Samtidigt är det ändå många som står över glöggen, inte minst för den sockerbomb som den ändå blivit. Därför är Glöet genialiskt, inte minst för att sötmanivån är en fjärdedel av standardglöggen men också för att det aldrig går ut över den klassiska glöggkryddningen. Faktumet att Glöet dessutom är mousserande gör det bara än festligare!

 

 

 

 

Boxtoppen provar den mousserande glöggen Glöet

Vi häller upp ett glas av Glöet och möts av en rödskimrande dryck med livligt bubbel. Men det läckra är ju att det mousserande vinet doftar precis som en traditionell glögg med kanel, kryddnejlika, ingefära och russin i doftspektrumet, samtidigt som det finns en känsla av sangria med apelsin, hallon och örtiga inslag. Fräscht och inbjudande är det definitivt och på det spåret är vi även smakmässigt när blodapelsin, kanelkryddiga toner och en tilltalande bitterhet får oss in på Camparispåret. Sötman är nertonad, den finns men dominerar aldrig utan livliga bubblor och rödbäriga nyanser tillsammans med en citrusaktig syra sätter skärpan. Gott är det, glögg- och julkänslan infinner sig fast bara på ett bubblande och nerkylt vis och vi dricker gärna Glöet med en apelsinskiva i.

Betyg: 5-poängare! Toppbetyg!

Glöet finns i stort sett i de flesta Systembolagsbutiker i landet, annars kan den utan extra kostnad beställas till din föredragna butik. En flaska (75 cl, 11%) kostar 98 kronor och artikelnumret är 77160.

Till Glöet HÄR >>>