Glöet X-mas är tillbaka i högform – OBS tillfälligt slutsåld

Glöet, som lanserades 2016 i Sverige är tillbaka på Systembolaget sedan den första november.


(OBS: Produkten har tillfälligt sålt slut i Sverige, men kommer åter i lager fredagen den 23:e november)

Kombinationen av traditionella glöggkryddor tillsammans med mousserande vin från Spanien ger en fräsch och väldigt god smak. I år kommer Glöet att finnas på cirka 10 butiker under det s.k. säsongssortiment och glädjande nog till det attraktiva priset 89 kr.

Från hemgjorda drinkar till en riktig produkt….
Under många år så har de florerat många olika recept på glögg och mousserande vin på nätet, men de flesta blir alldeles för söta för att passa den svenska paletten. En grupp av finska visionärer tog fasta på detta, och tillsammans med en mycket duktig vin-konnässör samt en bra vinproducent från Spanien så började man utveckla Glöet.

– Utvecklingen av Glöet visade sig inte vara helt lätt, då många av kryddorna blev lite sura och bittra då drycken serveras kall och dessutom inte har så mycket socker. Det tog teamet två år att få till det perfekta receptet till Glöet, men vi tycker att det absolut var väntan värd, berättar Daniel Gyhlenius, Vvd & Partner Moestue Grape Selections.

Boxtoppen.se om Glöet (art.nr 77160, 89 kr, 89p)
Vi möts av en väldigt tilltalande arom av ingefära, kummin, kryddnejlika, apelsin, enbär, hallon och smultron. Väl i gommen fortsätter Glöet på det inledande doftspåret med adderande toner av örtighet och campari-hintar. Naturligtvis innehar denna dryck en viss sötma, men det blir aldrig menlöst då den fina bittertonen slår till och stramar upp det hela. Man kan säga vad man vill om produkten, men faktum är att det är väldigt gott och vi tror att många skulle uppskatta det här som ett annorlunda och nytt inslag på julbordet. Gentemot förra årets utgåva upplever vi beskan något mer påtaglig, vilket adderas positivt till upplevelsen.

Drick iskall och tokhalsa, eller servera svalt innan och/eller efter julmaten, eller spetsa den i drinksammanhang – kanske med gin. Förbjuden frukt som är riktigt gott.

Betyg: 5/5