Gott & klassiskt från Sydafrika – Mulderbosch Sauvignon Blanc 2017

Mulderbosch är en förhållandevis ung egendom som nu närmar sig sitt trettionde år i vinbranschen. Allt startade 1989 när en snudd på fallfärdig gård övertogs i Western Cape, regionen öster om Kapstaden. Efter en total restaurering av byggnader och nyplantering av vingårdarna så var produktionen igång. Nya ägare och kapitaltillskott kom in i bilden och ingen mindre än Andy Erickson, en av Kaliforniens främsta vinmakare, anlitades för att säkra att egendomen kunde ta nästa steg.

Dagens Mulderbosch produceras av en av Sydafrikas vassaste, Adam Mason, och bland annat så har den främsta inhemska vinguiden Platter’s, korat firmans sauvignon blanc till ”Sydafrikas mest hyllade Sauvignon”.

I Sverige så är Mulderbosch idag ett bekant namn. Inte bara för just sin sauvignon blanc men även för husets rosé, chardonnay och chenin blanc. Trots att de flesta associerar Mulderbosch med vitt vin så är det en producent som också buteljerar rött av premiumkvalitet, bland annat Bordeauxblenden ”Faithful Hound” som är tillgänglig på Systembolaget.

Boxtoppen.se om 2017 Mulderbosch Sauvignon Blanc 
Visst är det en sauvignon blanc vi har i glaset även om just Mulderbosch står för ett mer återhållsamt och klassiskt uttryck, något som skänker vinet ett större djup. Här bjuds det på ungdomligt pigga aromer med inslag av sparris, krusbärsblad, ett stänk fläder och limeskal; samtidigt som det finns en täthet i doften. Smaken uppvisar en torr, sval och ren stenfruktighet, en diskret örtighet och uppfriskande citrustoner. Samtidigt finns det en viss fetma och krämighet i vinet, något som säkerligen förklaras av att Mulderbosch numera lagrar en femtedel av vinet i neutrala ekfat. Avslutet är klingande rent och intrycket är utan tvivel god, klassisk sauvignon blanc.

5/5 poäng!

2017 Mulderbosch Sauvignon Blanc har artikelnummer 75391 och säljs styckesvis för 109 kr. Vid köp av tre flaskor levereras vinet i trälåda i limiterad upplaga.

Full pott! 5/5 poäng
Vinet kan ni beställa här >>