Graham Beck Blanc de Blancs Brut tillbaka i topp

Sydafrikanska Graham Beck är åter i topp med sin Blanc de Blancs Brut.


6505-graham-beck-blanc-de-blancsDags för uppdatering av listan över de bästa mousserande vinerna mellan 76 och 150 kronor. Vi har en ny etta och några nya viner. Viner som inte längre finns tillgängliga på Systembolaget har vi tagit bort, och har de blivit dyrare än 150 kronor har de också försvunnit.

Ny etta på listan är 2010 Blanc de Blancs Brut från den duktiga sydafrikanska producenten Graham Beck. År efter år producerar Graham Beck utsökta mousserande viner som kostar under 150 kronor och flera år har jag pekat ut just husets Blanc de Blancs som ett av årets bästa mousserande viner på Systembolaget under 150 kronor – så också i år.

Tvåa på listan ligger det torra och krispiga tyska mousserande vinet 2012 Riesling Brut från Stefan Winter och trea den eleganta, gräddiga spanska cavan NV Anna de Codorníu Blanc de Blancs från den välkända spanska producenten Codorníu. Fler Annor hittar ni längre ned på listan.

Listans nykomling, på plats nummer åtta, är väl värd att prova: Crémant de Bourgogne Brut från producenten Veuve Ambal. Ett perfekt aperitif-vin som start på en trevlig sommarmiddag.

Totalt omfattar listan 43 viner, varav tre är superfynd.

 

>>Till listan