Nyheten Gran Feudo Winemaker’s Selection – bland Systembolagets mest seriösa boxar!

Rioja i all är, det känner vi nog alla till, men Navarra då, regionen nordost om det mer namnkunniga? Navarra hör onekligen till Spaniens om än inte gömda pärlor så åtminstone ruskigt underskattade. Det visar den anrika producenten Bodegas Gran Feudo med all tydlighet nu när man idag lanserar en oerhört seriös box i Systembolagets fasta sortiment!


Gran Feudo Winemaker’s Selection är nyheten från Navarra-regionen och som visar med bestämdhet att det finns riktigt seriösa boxviner. Här har vinmakaren arbetat med klassiska druvor såsom tempranillo och garnacha men även adderat merlot och cabernet sauvignon vilka även funnits länge i området. Lagring ett år på amerikansk ek har skänkt vinet den så härligt älskvärda vaniljkryddigheten som vi kommit till att älska här i Sverige.

Boxtoppen provar nyheten 2018 Gran Feudo Winemaker’s Selection

En box med moget innehåll och då ska det läsas positivt för denna 2018 är skönt utvecklad i klassisk Navarra-stil med tydligt vaniljkryddiga fatnyanser och med uppbackning av körsbär, solmogna plommon, krondill och ett stänk tobak. Smaken är silkigt len men ändå med såväl kropp som tanninstruktur som bär fram den röda frukten och fatkryddigheten. Det här är en ytterst seriös box och som dessutom kommer finnas tillgänglig i samtliga Systembolagsbutiker.

Betyg: 5 av 5 boxar!

Med Gran Feudo får du ett omisskännligt klassiskt spanskt uttryck men likväl med modernt tänk. För oss är vinet givet till grillat, inte minst om du får tag i bättre fläskkött som den spanska Iberico till vilket vinet excellerar.

Gran Feudo Winemaker’s Selection är en nyhet i Systembolagets fasta sortiment från och med idag, den 1:a juni. Boxen (2250 ml, 13,5%) har artikelnummer 2389 och kostar 199 kronor. Vinet hittar du i samtliga av Systembolagets butiker.

Till Systembolaget HÄR >>>