Gran Real 2015 – En smakrik ekfatslagrad Tempranillo

Gran Real är en hyllning till den spanska nationaldruvan Tempranillo, ett mycket välgjort och balanserat rött vin med stor, fyllig smak och ekfatstoner.


Vinmakaren Antonio har skapat detta vin inspirerat av de fruktdrivna italienska viner som gjort sig så populära på den svenska marknaden, men samtidigt bibehållit karaktären som gjort Spanien till det stora vinland det idag är.

På grund av vinets fina mottagande finns det redan i ett 150-tal butiker runtom i landet. Skulle den inte finnas i just er butik går det bra att beställa den här för leverans utan extra kostnad.

Ekfat

Bodegas Yuntero

Bodegas Yuntero är ett av Spaniens största kooperativ med över 700 olika mindre vinbönder som odlar druvorna vinerna produceras av. Inte bara bidrar detta till en levande landsbygd med de vackra vidsträckta fält av vinodlingar regionen La Mancha är känt för. Det håller även liv i de i generationer nedärvda traditioner som skapat de viner vi idag känner Spanien för.

Gran RealGran Real Tempranillo 2015

För Gran Real används en unik teknik med en kombination av både amerikansk och fransk ek i samma fat. Detta ger den perfekta balansen då den franska rostade eken lyfter smaken och ger vinet en ryggrad kompletterad av de aromatiska tonerna från den amerikanska eken.

Vinet passar utmärkt till smakrika fläsk-, nöt-, lamm- och kycklingrätter och är även ett gott sällskap till smakrika pastarätter och ugnsrostade grönsaker. Eller varför inte göra som spanjorerna själva och dricka det till lufttorkad skinka och Manchego-ost?

Så här tycker Boxtoppen om Gran Real Tempranillo 2015:
– Från La Mancha i Spanien har vi här ett fruktigt och härligt vin gjort på druvan Tempranillo. Doften är fylld av mörka bär, körsbär, fat och vanilj. Smaken är lång och medelfyllig med inslag av körsbär, mörka bär, fat och vanilj. Fina, sandiga tanniner bra syra och längd. Ett Superfynd!