Gratis bilaga om Portugals största vinregion – Vinho Verde

Vad kan du om Vinho Verde? Alvarinho har du säkert hört talas om, trendig som den är, men hurs er det ut med loureiro? Och avesso, arinto och vinhão? Systertidningen Livets Goda har precis publicerat en större bilaga om Vinho Verde och där får du möjligheten att stifta bekantskap med viner och en region som få vet något om, trots att det är Portugals största.

Det säger sig självt mer eller mindre, att närmre 19,000 druvodlare som delar på drygt 20,000 hektar vingårdar innebär en imponerande bredd. Dessutom, har du så många som 68 olika druvsorter att leka med så är mångfalden också på plats.

Boxtoppens systertidskift har tryckts sedan 2001 och där har man följt utvecklingen i Vinho Verde under många års tid, besökt och provat. Och imponerats av den kvalitetsboom som regionen upplevt under en längre tid nu.

Bilagan som lanserats digitalt är gratis att ladda ner och har ambitionen att visa upp Vinho Verde från mer än ett perspektiv, att visa alla stilar får plats, inspirera till nya upptäckter och kanske rentutav locka dig till att besöka Portugals största vinregion som är rikt på historia, kultur och fantastiska vyer!

Glad läsning!

Länk till bilagan finner du HÄR.