Guldmedalj till St Stephans Crown Tokaji Aszu 5 puttonyos

Guldmedalj till St Stephans Crown Tokaji Aszu 5 puttonyos


I den årliga tävlingen Vinordic Wine Challenge vann St Stephans Crown Tokaji Azsu 5 puttonyos 2013 första pris i kategorin för naturligt söta viner.

”Det är med stor glädje vi har tagit emot guldmedaljen för St Stephans Crown. Tokaji-vinerna har nyligen genomgått en förändring i stil till en lättare, ljusare karaktär och därför är det extra roligt att se att St Stephans Crown Tokaji uppmärksammas och vinner förstapris i Vinordic Wine Challenge”, säger Åsa Neumann, Senior Brand Manager hos importören Henkell & co.

Tokajiviner görs genom en speciell tillverkningsmetod. Man blandar torkade ädelrötade druvor med friska druvor och jäser detta till ett vin som blir sött. Andelen torkade ädelrötade druvor som har blandats i anges i ”Puttonyos” som betyder ”korgar”.

I St Stephan’s Crown Tokaji Aszu har 5 Puttonyos (korgar) tillsatts 137 liter basvin. Det ger ett sött men samtidigt ett friskt vin med komplex och spännande smak. I smaken möter sötman en frisk syra som ger ett vin med fruktig smak av torkade aprikoser, röda äpplen, apelsin och honung. En ny smak värd att upptäcka!

St Stephans Crown Tokaji Aszu 5 puttonyos
Art. nr. 12905
Pris: 159:-