GW Persson med hedern i behåll

”GW:s VITA” produceras på samma vingård som succén GW:s RÖDA, i regionen Tejo i Portugal och även här håller Persson hedern i behåll.


GW:s VITA en blandning av druvorna Castes Fernão Pires, Arinto och Trincadeira das Pratas och enligt Leif själv ”ett smakrikt vin som passar till de flesta tillfällen då det ska drickas vitt”.

När Leif GW Persson tillsammans med Tegnér Spirits & Wine tidigare i år lanserade sitt första vin, GW:s röda, visade sig samarbetet bli en omedelbar succé. Den vita motsvarigheten är den andra i i samarbetet och resultatet av en gammal vänskap mellan barndomsvännen Christer Tegnér och Leif GW Persson.

– Min familj har varit i vinbranschen i fem generationer och vi båda gillar vin så det kändes roligt att få göra något tillsammans som vi har pratat om länge. Överväldigade över succén kring GW:s vågar vi hoppas på att också GW:s vita ska falla publiken i smaken, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine.

Boxtoppen.se om ”GW:s VITA” 
GW klarade hedern i behåll med sitt röda flaskvin, och visst gör han det även här. Vinet ger en sval känsla med fruktiga inslag av gult slag och ren struktur. I boxsegmentet så är detta ett fullvärdigt alternativ, och bland kändisepitetet så sticker denna ut i god bemärkelse.

Betyg: 4,5/5 poäng

Från och med den 26 november ”GW:s VITA” att beställa på systembolaget.se. Boxen innehåller 3000 ml och artikelnummer är 72306-08, och priset är 269 SEK.