Har du koll på den senaste rosa trenden?

Vinbarometern spår en rosa bubbel-boom i sommar! Rosévinet har varit en självklar aktör under våra varma sommarperioder men nu tar istället de rosa bubblorna klivet in i rampljuset. Visste du att mer än var tredje vindrickare kommer att dricka mousserande rosévin i sommar, estimerar Vinbarometern.


Fakta

– Mousserande rosévin blir ett allt vanligare inslag hos vindrickarna. Den här sommaren kommer mer än var tredje vindrickare under 50 år att dricka mousserande rosévin estimerar Vinbarometern.*

– Mousserande rosévin är långt ifrån bara för kvinnor längre. Den här vinter har så gott som lika många män druckit mousserande rosévin som kvinnor. 17% av de manliga vindrickarna och 15% av de kvinnliga har druckit mousserande rosévin*.

– Mousserande rosévin är inte längre bara ett storstadsfenomen, den allra största ökningen sker i de mindre städerna utanför storstäderna*

(Denna vinter: Storstad 17% av vindrickarna; Småstad 12% av vindrickarna; Mellanstora städer 14%)

– Nu dricker vi mousserande rosévin året runt, även om det fortfarande är vanligare under de varmare månaderna och runt de tända grillarna. Var 6:e vindrickare har druckit mousserande rosévin den här vintern i jämförelse med var 4:e förra sommaren. Förra vintern var motsvarande siffra endast var 14:e vindrickare.

*Källa: Vinbarometern Sweden Winter Report 2019