Har du provat Hard Seltzer?

Hard Seltzer introducerades tidigare i år på Systembolaget när Truly Hard Seltzer Wild Berries gjorde sin entré. Idag lanseras nästa, Red Grapefruit, och megasuccén som introducerades på marknaden i USA redan 2012 når nu en också en större publik här hemma som efterfrågar en mer hälsosam livsstil. Hard Seltzer var det snabbast växande segmentet förra året i USA och frågan är nu hur det mottages här hemma?

Så, vad är då Hard Seltzer undrar säkerligen den nyfikne? Jo, rätt och slätt ett kolsyrat vatten och oftast utan tillsatt socker men med olika aromer, grapefrukt exempelvis. Styrkan ligger nästan alltid på fem procent och det som oftast skiljer sämre från bättre är vilken bas som använts för att framställa alkoholen. Enklare och mindre upphetsande versioner baserar jäsningen på majssirap då det är billigt men bättre Seltzer använder sig av sockerrörssirap, samma som ligger till grund för kvalitetsrom.

Truly Red Grapefruit

Inga tvivel föreligger vad gäller smaksättningen i denna Hard Seltzer – grapefrukt. Det formligen väller ur glaset, doften av färsk grapefrukt och skänker ett somrigt fräscht intryck. Blodgrape för att vara mer exakt. Smaken är som sig bör med seltzer, som ett friskt kolsyrat och torrt mineralvatten där grapefrukten är åt det mogna hållet men med lite skalbeska. Fräscht och tvivelsutan en bättre version av seltzer där sockerrörssirap legat till grund för alkoholframställningen.

Truly lanseras den 6 maj på Systembolaget och en burk (355 ml, 5%) kostar 24,90 kronor.

P.S. Bakom varumärket Truly finner vi Boston Beer Company som mest annars är världskända för sin Samuel Adams öl.