Härligt vitt Côtes-du-Rhône som du inte får missa!

Sveriges mest populära röda Côtes-du-Rhône har nu fått sällskap av en vitvinsbox från firma Pellerin och det är ett vin som vi gärna ser många tar till sig, inte minst för dess kvalitet men också för att det är druvor som förtjänar bra mycket mer uppmärksamhet här på hemmaplan. I våra glas; 2020 Côtes-du-Rhône Reserve Blanc från Joseph Pellerin!


Sverige älskar Côtes-du-Rhône. Fast då är det de röda vi direkt har i åtanke, vinerna som med sin generositet på främst grenache och syrah tagit oss med storm och kompletterat många grillkvällar, viltstekar eller långkok. Fast nu är det faktiskt dags att bekanta sig med regionens vita viner också för även dessa har ett högst personligt uttryck och det tack vare druvor som grenache blanc, roussanne, marsanne och viognier för att nämna de viktigaste. Druvor som för övrigt är grundbulten i Pellerins vita och riktigt fina tvålitersbox Côtes-du-Rhône Reserve Blanc!

Boxtoppen provar tvålitersboxen 2020 Côtes-du-Rhône Reserve Blanc från Joseph Pellerin

Vit Côtes-du-Rhône dricks det tyvärr alldeles för litet av i vårt land och det är synd för vi är rätt säkra på att det här går hem i husen. I detta vin blandas klassiska gröna Rhônedruvor som grenache blanc, marsanne, roussanne och den aromatiska viognier och det bjuds en högst tilltalande doft med saftig persika, cantaloupe och mogen citrus som lindas in i regionens värme men aldrig på bekostnad av fräschören. Smaken är uppfriskande, torr och fruktdriven med stenfrukt och citrus i spetsen och eftersmaken bjuder på fint kryddigt fäste och en aptitretande grapefruktig knorr. Ett vin som på ett fint vis uppvisar sitt ursprung och på druvor som vi gärna ser fler bekantar sig med.

4,5 av 5 poäng

Joseph Pellerins vita Côtes du Rhône kommer i en tvålitersbox (2000 ml, 13%), har artikelnummer 76602 och kostar 199 kronor. Vinet beställer du hem till din föredragna Systembolagsbutik.

Till vinet HÄR >>>