Hjortron är årets smak från Loimu

Finlands  bäst säljande premiumglögg Loimu introducerar i samband med sina 170 år på marknaden årets smak i Systembolagets beställningssortiment: Loimu Vintage Strong Glögg med smak av hjortron och äpple.


I årets vintageglögg har glöggtillverarna på det finska familjeföretaget Lignell & Piispanen handplockat hjortron och äpplen för att tillsammans med traditionella julkryddor och rött vin kokas ned till en högtidlig Loimu Vintage Strong Glögg 2022.

Årets årgång, med 170 år av hantverk och tradition karaktäriseras av rött vin, hjortron och äpplen samt traditionella julkryddor. Årgångens unika illustration är en hyllning till familjeföretagets 170-åriga historia och de finska skogarna. Flaskans gröna ton har designats av finska designern Jaani Vaahtera.

Loimu Vintage Strong Glögg dricks bäst som den är, uppvärmd till 60 grader men är även en utmärkt bas i juliga cocktails.

Loimu Vintage  Glögg har varit Finlands mest sålda premiumglögg i flera år, där årets smak är förfinade hjortron och äpple med klassiska julkryddor är ett elegant och värmande inslag i julen. Flaskans skogsgröna utseende med gyllene dekorationer kommunicerar inte bara Loimus 170-åriga jubileum utan även dess skog-till-glas-filosofi. Årets flaska är ytterligare ett självklart samlarobjekt, säger Lykke Berntson på Berntson Brands.

Loimu Vintage Strong Glögg 2022 med smak av hjortron och äpple finns tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från och med oktober.

Alkoholhalt: 15%
Flaskstorlek: 750 ml
Artikelnummer: 58538
Pris: 139 kr