Högsta betyg till chardonnayboxen Hope från Sydafrika!

Det finns många fördelar med de mindre boxformaten och inte minst gillar vi att flertalet lådviner i denna storlek även rör sig ett i ett kvalitativt högre segment. Ett bevis på detta och en given chardonnaybox i 1,5-litersformat är sydafrikanska Hope som får toppbetyg av Boxtoppen.


Du Toitskloof är namnet på producenten bakom Hope-boxen; ett kooperativ som bildades redan för 60 år sedan i Breede River Valley. Då sex medlemmar, idag 13 familjer som tillsammans äger 22 egendomar och cirka 900 hektar vingårdar. Du Toitskloof hämtar det mesta av sin frukt från Breedekloof, en vinregion som vi finner blott en timmes bilresa från klassiska Stellenbosch.

Idag är Du Toitskloof ett av världens största Fairtrade-projekt vilket innebär att man arbetar för att inte minst förbättra livet för sina närmare 1600 anställda; socialt, ekonomiskt och utbildningsmässigt; något som också återspeglas i denna box som klassas som hållbart val av Systembolaget.

Boxtoppen provar 2021 Hope Chardonnay Reserve

från Western Cape i Sydafrika

Här har vi en seriös vitvinsbox i det behändiga 1,5-litersformatet. Avsändare är producenten Du Toitskloof som visar att man kan det där med chardonnay. Doften är klassisk med en mix mellan stenfrukter, citrus och tropiskt men med svala vindar som fläktar och säkerställer vinets fräschör. Smaken likaså, fint fruktdriv i gommen men med frisk och balanserad citrus- och limesyrlighet som lyfter fram det aptitretande torra samtidigt som tropiska toner flirtar med sinnet. Kvardröjande avslut. Ett givet köp!

Boxtoppens betyg: Toppbetyg, 5 av 5 poäng!

Här får vi ett kvalitativt lådvin och som gör sig strålande till flertalet serveringar; från caesarsalladen till den ugnsbakade laxsidan men även som mingelvin.

Hope Chardonnay finns i cirka 240 systembolagsbutiker och till övriga kan du beställa det utan extra kostnad. Boxen (1500 ml, 13,5%) har artikelnummer 50002 och kostar 149 kronor. Vinet har en restsötma på 0,4 g/100 ml vilket gör att det klassas som helt torrt.

Till Hope Chardonnay på Systembolaget HÄR >>>

 

Intresserad av mer läsning från Hope, se följande;

Högt betyg till charmanta australiensiska Hope Pinot Grigio! >>

Högt betyg till sydafrikanska boxvinet Hope Grand Reserve! >>

Hope Shiraz Reserve – ett vin att servera till höstens vilträtter! >>

Porchetta, polenta, rucola & sydafrikanskt rött >>

Saffransrisotto, pancetta, skogschampinjoner & australiensisk shiraz-charm >>