Högsta betyg till den röda boxnyheten Buco Nero från Argentina!

Mendoza är Argentinas största kvalitetsvinregion och odlingarna som vi finner på hög höjd, ofta en bra bit över 1000 meter över havet, skänker unika förutsättningar för vinbönderna, inte minst en fantastisk balans mellan solig generositet och pigg syra, något som boxnyheten Buco Nero visar med all tydlighet!


Malbec har sin hemvist i sydvästra Frankrike och signaturdruvan i regionen Cahors men har även haft stor betydelse för Bordeaux. Men det var i och med höghöjdsregionen Mendoza i Argentina som den blev känd globalt och idag är malbec mer eller mindre synonymt med argentinskt rött. I boxnyheten Buco Nero får vi ett fint bevis på Mendozas kvalitet och det är ett vin som vi misstänker många kommer uppskatta till höstens och vinterns långkok, grytor och även till ostbrickan.

Boxtoppen provar 2021 Buco Nero från Mendoza i Argentina

Buco Nero fångar fint malbecs generösa karaktär där svarta plommon, körsbär och lätt violblommiga toner gifter sig med fatkryddiga toner såsom mjölkchoklad, vanilj och kaffe. Smaken är harmoniskt smeksam i en fruktigt generös stil som drar mot det fylliga hållet utan att bli tungt samtidigt som syran är frisk och tanninerna bjuder på lagom dos motstånd. Fatkryddigt avslut som dröjer sig kvar.

Boxtoppens betyg: 5 av 5, full pott!

Buco Nero återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Boxen (3000 ml, 13%) beställer du enkelt till din föredragna butik för uthämtning. Artikelnummer är 57711 och priset 249 kronor. Vinets sockerhalt är 0,6 g / 100 ml.

Till vinet HÄR >>>