Högsta betyg till nyheten Tareq Riesling!

Kändisvinerna har under årens lopp knappast kunnat hyllas som kvalitetsdrivande och det har i ärlighetens namn mer handlat om att sko sig på möjligheten. Men det dyker tack och lov upp undantag, personer som inte sätter sitt namn på vad som helst och bland dessa finner vi Tareq Taylor som nu tillsammans med den svenska importören tagit fram en riktigt trivsam riesling från tyska vinregionen Rheingau. I våra glas, Tareq Riesling!


Rheingau hör till rieslingdruvans mest klassiska växtplatser och det är också dess ursprung, där den anses härstamma från. Härifrån hämtas också druvorna till den Tareq Riesling som nu lanseras på Systembolaget; ett vin som den så omtyckta tv-personligheten och krögaren själv varit med om att ta fram. Boxtoppen har provat!

Boxtoppen provar Tareq Riesling från tyska Rheingau

Tareqs riesling bjuder på en ungdomligt spänstig doftprofil med stort fokus på fruktdrivet och där mogna saftiga päron, citrus och en hint av persika får sällskap av en diskret örtighet och ett rökigt inslag. Smaken är klassisk med markerad syra, balanserande stenfruktighet där gröna äpplen och paraguyo persika leder vägen tillsammans med en fin blommighet som man så ofta finner i en ung riesling. Avslutet är rent och torrt stramt men ändå inbjudande. Ett vin som kommer förgylla många vår- och sommarkvällar!

Betyg: 5 poäng! Full pott!

En riesling som tack vare sitt torra anslag och fräsiga syra lämpar sig utmärkt att servera som aptitretare men prova det även till lättare fiskrätter, räkor eller pilgrimsmussla och för den som gillar hett så är det en säker hit till det kryddigare asiatiska köket.

Tareq Riesling återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (750 ml, 12%) har artikelnummer 56304 och kostar 139 kronor. Vinet beställer du till din önskade butik för uthämtning. Vinets naturliga restsötma är 0,6 g/100 ml.

Till Tareq Riesling HÄR >>>

Glas på bilden: Lehmann Lallement