Högsta betyg till världskända Torres klassiker Sangre de Toro i ekologisk boxtappning!

Sangre de Toro är knappast en nykomling på scenen utan vinet skapades redan 1954 av den nydanande firman Miguel Torres. Idag finns vinet representerat på mer än 100 marknader och på vår marknad har Sangre de Toro även tagit steget till ekologiskt och i boxformat. Boxtoppen har provat den nya årgången av klassikern!


Firma Torres hör till ett av vinvärldens mest respekterade namn och det är ett renommé som man under decennier jobbat sig förtjänta av. Idag finns man även utanför sitt lands gränser, i Chile exempelvis, men det är onekligen de katalanska vinerna som de flesta vinvänner är bekanta med.

Sangre de Toro är baserat på främst garnacha-druvan, känd som grenache i Frankrike, och backas här upp av syrah och merlot. En del av vinet har lagrats på mindre ekfat och den boxtappning som säljs av Sangre de Toro på Systembolaget är dessutom ekologiskt odlad.

Boxtoppen provar Torres klassiker Sangre de Toro Organic Selection

Det är en fröjd att prova klassikern Sangre de Toro på box. Vinet har inte bara en lång historia utan kommer även med kvalitetsambitioner och en vilja att förmedla ursprunget, Katalonien. Det är ett vin på riktigt och det märks direkt när vi doftar på det och får nyanserna av solmogna körsbär, plommon och ett stänk hallon som lindats in i en diskret ekfatskryddighet. Örtiga toner och en ton av lakritsrot kikar även fram och följer med i den rödbärigt fruktiga smaken där tanninerna skänker struktur och stramar åt den medelfylliga känslan. Det är generöst men aldrig yppigt utan här bjuds en torr och klassisk stil vilket vi uppskattar mycket. Avslutet är kryddigt och kvardröjande. En rödvinsbox som visar hur det ska smaka.

Betyg: 5 av 5 poäng; full pott!

Ekologiska Sangre de Toro finns i 200 Systembolagsbutiker. Till övriga beställer du det utan extra kostnad. Boxen (3000 ml, 13,5%) har artikelnummer 2442 och kostar 269 kronor. Vinets restsötma är mindre än 0,3 g/100 ml vilket gör det helt torrt.

Till vinet HÄR >>>