Högt betyg till sydafrikanska boxvinet Hope Grand Reserve!

Hösten är här och vi vill ha röda viner med mycket smak, viner som omsluter oss och samspelar med de maträtter vi gärna dukar upp under årets kallare årstider. Ett sådant vin är sydafrikanska lådvinet Hope Grand Reserve som Boxtoppen utdelar högt betyg till i den senaste årgången!


Du Toitskloof är namnet på producenten bakom Hope-boxen; ett kooperativ som bildades redan för 60 år sedan i Breede River Valley. Då sex medlemmar, idag 13 familjer som tillsammans äger 22 egendomar och cirka 900 hektar vingårdar. Du Toitskloof hämtar det mesta av sin frukt från Breedekloof, en vinregion som vi finner blott en timmes bilresa från klassiska Stellenbosch.

Idag är Du Toitskloof ett av världens största Fairtrade-projekt vilket innebär att man arbetar för att inte minst förbättra livet för sina närmare 1600 anställda; socialt, ekonomiskt och utbildningsmässigt.

Boxtoppen provar 2021 Hope Grand Reserve från Western Cape i Sydafrika

I sanning en bussig box med allt som vi gillar med Sydafrika. Mörka bärtoner där cassis, körsbär och viktoriaplommon möter kryddiga nyanser, örtiga cederanslag, nyklippt gräs och rökighet. Smaken fortsätter på det generösa bärdominanta spåret men adderar en stram hållning vilket skänker vinet en struktur och fräschör som lyfter fram tanninerna och syran på ett förtjänstfullt vis. Mycket vin för pengarna här i denna karaktärsfulla sydafrikanska box!

Betyg: 4,5 av 5 poäng!

Hope Grand Reserve återfinns i stort sett samtliga Systembolagsbutiker. Boxen (3000 ml, 14%) har artikelnummer 2165 och kostar 239 kronor. Vinets restsötma är mindre än 0,3 g /100 ml vilket gör det till ett helt torrt rött vin.

Gå till Hope Grand Reserve HÄR >>>

Sugen på mer? 

Hope Shiraz Reserve – ett vin att servera till höstens vilträtter! >>>