Il Barone – cava i älskvärd stil!

Nyheten Il Barone Cava är i våra glas och återigen slås vi av hur många av de mest prisvärda mousserande vinerna som kommer från Spanien. I det här fallet 69 kronor och det är ett minst sagt sympatiskt pris för en cava i den mer älskvärda stilen!


Il Barone-serien är framtagen tillsammans med producenten ViniMundi som i sin tur arbetar med lokala odlare i respektive region. Nu lanseras Il Barone Cava och det är druvor från Katalonien, det spanska mousserande vinets högborg, som återfinns i denna älskvärda buteljering. Många uppskattar mousserande viner med rondör men vill kanske inte det ska bli alltför sött och då är denna halvtorra cava ett utmärkt val då det bibehåller sin friskhet och fräschör!

Boxtoppen provar nyheten Il Barone Cava

Vi har ett vin med tydligt spanskt ursprung i våra glas och det bjuds persikofruktiga toner, gula äpplen samt grillad citron och ett stänk grapefrukt. Även en lätt örtighet kikar fram och följer med i den halvtorra smaken där det stenfruktiga tar vid, moussen smeker och vi får ett vin med behaglig rondör och citrusfräschör i det rena avslutet. Läskande, okomplicerat och gott helt enkelt.

Betyg: 4 av 5 poäng

Gillar du kryddhet mat så är detta cavan att servera, inte minst om du serverar exempelvis chilifrästa scampi eller något hetare ur det asiatiska köket. Vinet är även utmärkt när du vill kontrastera en sälta i måltiden, exempelvis charkbricka eller färska räkor.

Cavan Il Barone återfinns i Systembolagets beställningssortiment och har artikelnummer 55062. Flaskan (750 ml, 11,5%) kostar 69 kronor och du beställer vinet till din föredragna butik. Sockerhalten är 4 g/ 100 ml.

Till cavan HÄR >>>