Il Barone – smakrik ekologisk rosé

Rosé från detta ursprung har av tradition oftast tagit ett fylligare uttryck jämfört med exempelvis de provencalska varianterna, något som även synts på färgen.


Det har medfört att det är viner med bredare repertoar som även fungerat fint till ljusare kötträtter och inte bara varit ett strikt salladsvin. Boxtoppen har noterat att den ekologiska nyheten Il Barone är ett ypperligt exempel på just detta!

Boxtoppen om 2019 Il Barone Organic Rosé

Ungdomlig och fräsch rosé som bjuder på pigga bärtoner, främst hallon, men också med inslag av mosade jordgubbar, persika och örtighet. Smaken har fin rondör men är ändå i den torrare skolan med pigg fruktsyra, generösa mängder röda bär och visst är det en rätt klassisk spansk rosé i den mer fullmatade stilen. Lär få många fans så fort suget på rosé accelererar!

Boxtoppens betyg: 4 av 5 poäng

Den druvrena och ekologiska tempranillon Il Barone har ett brett användningsområde och du behöver inte begränsa dig till rosévinssäsongen. Prova exempelvis vinet till charkbrickan, till kryddigare fläskrätter eller caesarsalladen. Eller som välkomstglas!

Il Barone (12%, 3000 ml) har artikelnummer 74920 och kostar 179 kronor. Du beställer enkelt hem boxen till ditt närmaste Systembolag här >>>

Il Barone levereras i en designad presentförpackning under en begränsad tid