Il Capolavoro Appassimento från Italiens klack

Lagom till vinterns intåg lanseras det röda vinet Il Capolavoro Appassimento från Italien. Nationen toppar försäljningsstatistiken av vin på Systembolaget vilket är ett bevis på att vi i vårt avlånga land hyser en stark förkärlek till stövellandet.  Den här nyheten är gjord enligt appassimentometoden.


Italien är en världens mer varierade vinnationer och hemvist för fantastiska vinregioner och druvsorter. Här finns det en tradition av att producera bra viner till rimliga priser vilket är en av anledningarna till att vi svenskar älskar landet och dess drycker.

Il Capolavoro, som på svenska betyder mästerverk, kommer från Apulien beläget på Italiens klack. Regionen är tacksam när det gäller vinproduktion tack vare de gynnsamma odlingsförhållandena som gör att druvorna här ofta kan ge en bättre skörd än på många andra platser. Vinet är en blend framställd av flertalet blå druvsorter från regionen och som var och en bidrar till vinets karaktär. Appassimento är en produktionsmetod där druvorna får hänga på vinstockarna väldigt länge under säsongen. I det varma och soliga klimatet erhåller druvorna då en hög koncentration av socker vilket medför fyllighet och en hög alkohol i det färdiga vinet.

Il Capolavoro Appassimento är ett fylligt vin med attityd från en fantastisk region. Det är otroligt kul att kunna erbjuda den svenska konsumenten ett vin som trots sin blygsamma prislapp har en bred palett av smaker och inte tummar på kvalitén. Det här är utan tvekan mycket vin för pengarna, säger Monia Jensen, Brand Manager på Anora.

Vinet är en nyhet från mitten av november och finns i Systembolagets beställningssortiment.

Il Capolavoro Appassimento, 2021
Ursprung: IGP Puglia, Italien
Artikelnr: 58643
Alkohol: 14,5%
Volym: 750 ml
Pris: 69 kr