Inbjudande & generös ekologisk argentinare i Chill Out-serien!

Chill Out-serien visar upp viner från klassiska vinregioner i vinvärlden och nu har turen kommit till höghöjdslandskapet i argentinska Mendoza där rankorna ofta klättrar långt över 1000 meters höjd. Den höga altituden skänker vinerna stor fräschör då dagarna är varma men nätterna kyliga och det är precis vad som beskriver vinet vi nu har i våra glas, Chill Out Shiraz Cabernet Sauvignon från Mendoza!


Mendoza är utan tvekan Argentinas främsta kvalitetsvinregion och vi vågar nog påstå ett av världens mest spännande vinproducerande områden. Mycket hör såklart ihop med att man odlar på hög höjd men kunskapen och erfarenheten spelar också en viktig roll då landet har framställt vin under lång tid. I Chill Out-seriens argentinska bidrag lyfts detta fram med en ekologisk druvblend på klassiska shiraz och cabernet sauvignon och Boxtoppen har provat vinet!

Boxtoppen provar 2021 Chill Out Shiraz Cabernet Sauvignon Organic från argentinska Mendoza

I våra glas har vi en ekologisk blend på de klassiska druvsorterna shiraz och cabernet sauvignon. Ursprunget, med vingårdar på hög höjd, är tydligt i vinet och vi bjuds kryddiga toner som varvas med svarta vinbär, örtighet, gräsnyanser och lavendel. Smaken är relativt fyllig med generös mörkbärig frukt trots att vinet är helt torrt, stadiga men ändå silkiga tanniner samt en pigg syra. Avslutar örtigt med cassis och bra längd. Ett utmärkt och gott exempel på vad Mendoza står för!

Betyg: 4 av 5 poäng

Det här är ett vin som gillar och hanterar mycket smakintryck i måltiden; allt från maffiga kötträtter med mycket kryddor och vitlök men även vegetariska alternativ som en klassisk auberginegratäng rikligt dränkt i bättre ost. Prova även vinet till grillen så fort denna åker fram igen.

Det ekologiska Chill Out Cabernet Sauvignon från argentinska Mendoza har artikelnummer 2451 och en PET-flaska av vinet (750 ml, 13%) kostar 89 kronor. Vinet finner du i en majoritet av Systembolagets butiker. Sockerhalten är låg i vinet, nere på 0,3 g/100 ml vilket gör att det klassas som helt torrt.

Till vinet HÄR >>>