Inspiration: Ravioli med spenat, ricotta och muskot till Casalforte

Ett gott recept skapat av Linnéas Skafferi. Fyllda ravioli med spenat, vitlök, muskot och massor av ricotta! Till raviolin i tomatsås gör Linnéa en enkel sallad. En panzanella. Det är en klassisk italiensk sallad där man tar vara på gammalt bröd, steker det i olja och serverar det i en sallad tillsammans med tomater och basilika. Till detta serveras Casalforte Campistorti Rosso Veneto 2020 


Receptet i sin helhet finner man HÄR >>

Boxtoppens intryck av 2020 Casalforte Collezione Campistorti

Ny årgång men stilen känner vi igen där torkade frukter såsom korint och fikon möter plommon, körsbär och kryddiga fatinslag. Även örtigheten kikar fram och adderar till intrycket. Smaken är silkig och smeksam med rödbärig fruktighet, plommon och russin samt vinstilens lilla sötma som dock balanseras upp av den pigga syran och den diskreta men likväl närvarande tanninkänslan. Avslutar fräscht och med lakrits och fatinslag som följer med i eftersmaken.

4 av 5 poäng

Casalforte Collezione Campistorti har vinstilens lilla sötma vilket gör det perfekt även till ostbrickan där hårdostarna har företräde. Tänk lagrad parmesan, pecorino och våra egna herrgårds- och västerbottenostar som du bryter med gaffel för att locka fram saltkristallerna. Som gjort för Casalforte!

Casalforte på trelitersbox (13%) kostar 229 kronor och har artikelnummer 6346. Vinet finns i mer än 350 Systembolagsbutiker i landet och till de som inte lagerhåller den kan du beställa boxen utan extra kostnad.

Till vinet HÄR >>>