Inte bara landets bäst prisade Prosecco – god är den också!

Bolla är så långt från nykomling man kan komma och är idag ett välkänt namn inte minst bland vänner av Valpolicella och i synnerhet Amarone.


För det var med Bolla, en producent som grundades 1883, som Amarone-vinet först buteljerades i början av 1950-talet. Förutom de kraftfulla röda vinerna så är Bolla även ett etablerat Prosecco-namn och nu har deras Extra Dry landat i Sverige – dessutom som Systembolagets bäst prisade. Att kvaliteten dessutom är på plats gör det till ett givet köp!

Boxtoppen.se om Bolla Prosecco Extra Dry

Redan vid första sniffen väcks vårt intresse och det blommiga anslaget varvat med expressiv frukt där päron, melon och kiwi går i spetsen är inte bara väldigt flörtigt utan synnerligen inbjudande likaså. Smaken fortsätter på det inslagna spåret, uppvisar charmerande och rena stenfruktsdrag, en hint citrus och några stänk tropiskt samtidigt som moussen är skönt livlig. Den lilla rondör du möter initialt får istället ett fruktstramt avslut och man blir snabbt sugen på nästa sipp!

En Prosecco du välkomnar med, serverar till småplocket, charkbrickan inte minst, men även till lite kryddigare asiatiskt lär du upptäcka att vinet har överraskande många strängar på sin lyra.

Betyg: 4,5/5

Bolla Prosecco Extra Dry har artikelnummer 75189, kostar 77 kronor (75 cl, 11%) och man beställer det till sin föredragna Systembolagsbutik utan extra kostnad >>>