J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old – Disco med själ

Historien om John Philip Wiser sträcker sig tillbaka till 1857, innan Kanada ens var Kanada. Han destillerade och fatlagrade whisky i Prescott, Ontario och valde tidigt att såväl lagra whiskyn längre än konkurrenterna samt se till att jobba med de främsta för att utveckla sina produkter – något som bäddade för hans popularitet.

Det sades bland annat att J.P. som han kallades, bjöd hela destilleringsteamet till sitt hem varje lördag eftermiddag för att prova och bedöma veckans produktion. Inget lämnades åt slumpen, perfektionist som han var. Vid början av 1900-talet sålde han whisky över hela världen och hade växt till att bli Kanadas tredje största destilleri. Den första juni lanserades J.P Wiser´s arv i form av Triple Barrel 10 Years Old, som en fast lansering på Systembolaget i såväl hel- som halvflaska. Whiskyn har lagrats tio år på tre olika fat, därav namnet.

Boxtoppen.se om J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old
Här bjuds det på arrak, kokos, äpple, finstämd sälta i form av lakrits samt banan med lite choklad tillsammans med en god fatkrydda i en fin, balanserad legering. En utsökt och sansad sötma går som en röd tråd genom hela smakresan och det drar lite åt tropikerna i sin stil utan att falla över gränsen och bli ”drinkaktigt”.

En silkig skärpa ger struktur och ett skönt motstånd. Det är med andra ord som en mycket trevlig och social kompis i sällskap, som samtidigt kan föra djupare diskussioner med mer substans och mening.

Det blir disco med soul helt enkelt, och när låten ebbar ut sitter vi nöjda och glada, skruvar upp kapsylen och fyller på glasen och sätter på nästa låt. När det underhållande och vardagligt okomplicerade har både god smak och kvalitet så sitter J.P Wiser´s som en smäck!

Full pott! 5/5 poäng

J.P Wiser´s Triple Barrel 10 Years Old
Nr 422 (700 ml), 230* kr, 40%
Finns även som halvflaska, 125* kr
Kanada

J.P Wiser´s finner du på ditt Systembolag här >>

  • Pant tillkommer med 1 krona