Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé – rosécava och tulpaner på samma gång

Snart är tulpansäsongen här! Den inleds på Tulpanens dag den 15 januari och håller på ända fram till påsk. Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé är ett mousserande vin från Spanien gjord på druvorna trepat och pinot noir.


Den fräscha rosécavan kommer i en vackert designad flaska utsmyckad med tulpaner och passar utmärkt på bordet eller som gå-bort-present under tulpansäsongen.

Producenten Bodegas Jaume Serra ligger inte långt ifrån Barcelona och är vackert belägen högt upp på en kulle med utsikt över Medelhavet. Den är belägen i Vilanova i La Geltru och svineriet omgärdas av 125 hektar vinodlingar där man odlar druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo och Chardonnay. Deras främsta varumärke är Jaume Serra och Viña del Mar, och ursprungsbeteckningarna är D.O Penedès och Catalunya. Vinföretaget grundades 1934 och Bodegas Jaume Serra är en av Spaniens största cavaproducenter och deras källare har kapacitet för 60 miljoner flaskor.

Boxtoppen om Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé, 4/5 poäng!
Jaume Serras rosa cava är en druvblend mellan en kändis och en doldis; pinot noir och trepat där den senare framförallt är en regional katalansk angelägenhet som särskilt vunnit uppskattning på rosévinsfronten. Doften bjuder på en mix mellan blodgrape, jordgubbar, persika och vingummi och där fruktigheten lindats in i en solvarm känsla. Det rödbäriga tar täten i gommen tillsammans med blodapelsin, citrusskal och en viss brödighet och det råder ingen tvekan om att det här är en typisk cava. Extra plus för den fina moussen som skänker en krämig känsla till det torra avslutet. Fram med charkbrickan för den perfekta matchningen!

Produktinformation
Jaume Serra Tulip Bouquet Cava Rosé
Artikelnr: 75912
Land: Spanien
Pris: 89 kr
Alkoholhalt: 11,5%
Råvaror: Trepat, Pinot Noir

Cava är en beteckning för ett spanskt mousserande vin som tillverkas enligt den traditionella metoden och kan komma från ett antal godkända områden. Störst produktion finns i Penedès, och övriga områden är Rioja, Utiel-Requena, Ribera del Guadiana och Cariñena. Normalt används spanska druvsorter, men också klassiska champagnedruvor som Chardonnay och Pinot Noir. Efter den andra jäsningen på flaska måste vinet lagras med jästfällningen i minst 9 månader. Det görs i djupa underjordiska källare med en konstant temperatur på 16 grader.