Jill Johnson lanserar vitt vin – Nashville Stories Bianco

Lagom till ljusare tider får vinfamiljen Nashville Stories tillökning. Det tredje släppet i Jill Johnsons vinserie Nashville Stories heter Nashville Stories Bianco och är ett vitt vin från Piemonte i Italien.


Nashville Stories är utvalda viner som passar tillfällen där gemenskap, mat och musik står i centrum. Nu släpper Jill Johnson Nashville Stories Bianco, ett vitt vin som är en uppföljare till Nashville Stories Red och Nashville Stories Prosecco Brut. Det nya vita vinet är ett torrt italienskt vin från regionen Piemonte.

– Jag hoppas att min passion för mat och dryck lyser igenom vinet. Tanken bakom Nashville Stories Bianco; precis som med alla Nashville Stories viner, är att det ska innehålla en smakpalett som passar flera olika tillfällen och smaklökar. Jag ville göra ett vin som skulle uppskattas av min bekantskapskrets runt om i världen – från mina musikskapande vänner i Nashville, till mina matintresserade nära och kära i Ängelholm och våra grannar på Kreta. Det är ett vin att umgås kring och skapa minnen till, säger Jill Johnson.

Under hösten 2020 påbörjade Jill sin resa mot att bli sommelier för att fördjupa sina kunskaper om ädla drycker. Tillsammans med samarbetspartnern Spring Wine & Spirits har hon varit högst involverad i framtagningen av vinet för att säkerställa dess stil, smak och kvalitet.

– Vi är glada över att lansera ett vitt vin i Nashville Stories-familjen. Jills engagemang i processen har varit stort och viktigt för att ta fram ett vitt vin med Nashville Stories-kvalitet. Både proseccon och det röda vinet har fått fint mottagande. Nashville Stories Bianco är ett torrt, friskt vin med pigg syra och fruktiga toner som håller minst lika hög kvalitet som sina föregångare, säger Carina Tidén, produkt- och utvecklingschef på Spring Wine & Spirits.

Nashville Stories Bianco kostar 109 kronor, har artikelnummer 50554-01 och finns att beställa i Systembolagets beställningssortiment från och med 15 mars.

Fakta: Nashville Stories Bianco
Ursprung: Italien: Piemonte Bianco DOC | Producent: Spring Wine & Spirits AB| Druvor: Cortese 38%, Moscato 37%, Chardonnay 15%, Sauvignon Blanc 10%| Alkoholhalt: 12% vol Art.nr: 50554-01 | Pris: 109 kr, flaska 75 cl | Distribution: Systembolagets beställningssortiment from 15 mars 2021