Juan Gil ny trea bland röda flaskor!

Uppdatering av röda viner på flaska mellan 71 och 140 kronor: 2009 Château Bouscassé från Alain Brumont i Madiran sitter säkert på sin förstaplats, men såväl tredje- som fjärdeplatsen bjuder på nyheter. Listan bjuder på över 25 superfynd, och väldigt många fynd.


Juan Gil Monastrell n 83567Listan med röda flaskviner mellan 71 och 140 kronor är den mest omfattande av alla våra listor med över femtio fina viner att välja mellan. Konkurrensen är stenhård och det finns gott om superfynd en bra bit ner på listan. Trots den hårda konkurrensen har några viner haft en framskjuten plats på listan ända sedan starten i oktober 2014.

Etta på den första listan och etta på varje lista vi publicerat hittills är det mustiga kraftfulla sydfranska vinet 2009 Château Bouscassé från Alain Brumont i Madiran. Madiran är ett vindistrikt i sydvästra Frankrike nära bergskedjan Pyrenéerna, där det görs högkvalitativa, kraftfulla viner till bra priser. Stjärnan i området är Alain Brumont och har ni inte provat viner från honom vill jag verkligen uppmuntra till inköp av en flaska av vinet.

Tvåa på listan i juni är sedan ett par månader det moderna, smakrika Rhône-vinet 2013 Château de Saint Cosme Côtes-du-Rhône från den utmärkta producenten Château de Saint Cosme. Vill du ha ett riktigt lyxigt grillvin är detta ett mycket bra val.

Trean på listan är 2013 Juan Gil Monastrell, ett sydspanskt, smakrikt vin från Jumilla. Det varma klimatet och druvan monastrell är en bra kombination som ger viner med stor naturlig fruktsötma och fin koncentration.

Glöm inte att klicka långt ner på listan för där finns många superfynd!

>>Till listan