Kaliforniska Chill Out rosé – ett riktigt charmerande ”blush wine”!

Det finns en anledning till att rosékonsumtionen sticker i höjden under våra sommarmånader och den främsta är otvivelaktigt vinernas omedelbara charm och lättillgänglighet. Vi njuter av dem som fördrink, till den oftare lättare maten och inte minst så gör de sig förträffligt till matiga sallader och skaldjur. Kaliforniska Chill Out hör definitivt till skaran av utmärkta roséboxar och inte minst så är det ett vin som sticker ut i sin ”blush wine” stil!


Boxtoppen om 2019 Chill Out Shiraz Rosé

Det fanns en tid när så kallade blush wines från Kalifornien var omåttligt populära men så dalade trenden och kanske det berodde på en hel del rätt trista och översötade produkter. Nu ska ett ”rodnande” vin ha lite sötma för det är själva grejen tillsammans med den generösa och fylliga frukten, men då ska det vara som i denna Chill Out där syrah används och där sockret håller sig till moderata 14 gram. Här är det härligt generöst av röda vinbär, geléhallon och jordgubbar i solmogen och blommig stil men där ändå fräschören får vara med, inte minst en läskande syra som drar åt citrus och grapefrukt i avslutet. Ett bra blush wine helt enkelt och som gjort för varma sommardagar, kryddhet mat och inte minst till en Skagenröra!

Betyg: 4 av 5 poäng!

Chill Out Shiraz Rosé kostar 219 kronor och boxen (3000 ml, 12%) har artikelnummer 3105. Vinet hittar du i de flesta av landets Systembolagsbutiker >>>