Kaliforniska Lynx – en seriös chardonnay på box!

Lynx har tidigare imponerat på oss med en vass pinot noir på box och nu är det dags för en chardonnay att sälla sig till skaran. Vinet som sedan tidigare finns i flaskformat och hör till kategorin bästa vita jänkare under hundringen får nu sällskap av lådvarianten som onekligen imponerar för priset. Dags att möta våren med en fräsch chardonnay!


2019 Lynx Chardonnay Barrel-aged, Kalifornien, USA

En bättre box som levererar soldränkt kalifornisk chardonnay insvept i lätt kryddad fatstil. Ja, det är Lynx det som tidigare enbart fanns på flaska men som nu breddat det kvalitativa lådvinssortimentet med denna sköna vita där druvan bjuder på tropiska inslag, grapefrukt och viss smörnötighet som komplement till fatinslagen. Smaken är rik men ändå sval i sitt anslag och den citruspigga syrligheten balanserar upp det generösa i frukten som spänner från stenfrukter, papaya och gul citrus. Kryddigt avslut med viss nötighet. Seriös box!

4,5 av 5 poäng

Ett vin med bred repertoar och inte minst gör det sig utmärkt till buffébordet, grillad lax eller baconlindat kycklingbröst. Som fördrink och aptitretare fungerar det likaså förträffligt, gärna med några laxsnittar därtill.

Lynx fatlagrade chardonnay kostar 249 kronor och har artikelnummer 50207. Du beställer hem boxen (3000 ml, 13,5%) till din föredragna Systembolagsbutik.