Karl Fredrik Rosé – ett vin som definierar sommaren!

Karl Fredrik på österlenska Eklaholm har fångat många med sin livsstilsserie om trädgårdsarbetet vid gården i Skåne. Det har även resulterat i en serie viner tillsammans med den svenska importören och så här långt har vi sett prosecco och cava på repertoaren. Nu, precis lagom till sommarens inträde, lanseras även en fransk rosé i klassisk torr stil. I våra glas; Karl Fredrik Rosé!


”På Eklaholm älskar vi den ljuva sommaren. Trädgården står i full blom, den karaktäristiska sommardoften sprider sig och alla sprudlar av lycka. Därför lanserar vi nu vårt blomstrande rosa vin, Karl Fredrik Rosé. Jag tycker att man ska bjuda över goda vänner på en underbar rosélunch eller varför inte ett härligt umgänge i kvällssolen över ett glas rosé”, säger Karl Fredrik Gustafsson.

Redaktionen på Boxtoppen har provat rosényheten och kan konstatera att det är en högst trivsam rosé lojal mot sitt ursprung.

Boxtoppen provar Karl Fredrik Rosé

Vi har en sydfransk rosé i våra glas, baserat på klassiska druvsorter som grenache, cinsault och syrah. Doften är ungdomligt inbjudande med blomaromatiska toner, rödbäriga inslag, persika, stenkross och örtiga instick . Smaken är aptitretande torr och med fin syrlig rödbärig fruktighet, saftig persika och citrus som följer med till den rena och örtdrivna finalen. En rosé helt i vår stil.

Betyg: 4 av 5 poäng

Karl Fredrik Rosé återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Flaskan (750 ml, 11,5%) har artikelnummer 56456 och kostar 109 kronor. Vinet är helt torrt och har en restsötma som understiger 0,3 g/100ml. Beställ rosén för uthämtning i din föredragna butik.

Till vinet HÄR >>>