Kein Name Spätburgunder – vinerna utan namn släpper en ny pinot noir

Kein Name, ”utan namn” på tyska, är en ny vinserie med goda kvalitetsviner till fördelaktiga priser. Nu lanseras en tysk pinot noir på den svenska marknaden. “Kein Name Spätburgunder” finns i Systembolagets beställningssortiment och kan beställas till den butik kunden önskar.


Kein Name Spätburgunder, foto: Maria Östlin

– Vi är mycket stolta över vår nya Kein Name Spätburgunder, eller som många känner till den klassiska druvan pinot noir. Pinot noir är den perfekta druvan för den nya vinserien Kein Name som fokuserar på druvsort och smakupplevelsen, säger Anna Rönnlund, brand manager på Anora Group.

– Vinlandet Tyskland har de senaste åren blivit berömda för sina spätburgunder som är det tyska namnet för pinot noir. Lätta, friska, fruktiga rödviner som just Kein Name Spätburgunder får gärna serveras lite svalare, 14–16 grader. Då kommer vinets friskhet, eller syra som det kallas på vinspråk till sin fulla rätt, fortsätter Anna Rönnlund.

Druvorna för Kein Name Spätburgunder är från Rheinhessen och medelåldern på växterna i vingårdarna är 20 år, och det plockas cirka 10 druvklasar per planta. Jorden är porös och av kalksten. Druvorna skördas i september och för att bevara fruktighet och fräschör jäser vinet under kontrollerad temperatur i rostfria ståltankar.

Kein Name Spätburgunder passar utmärkt till kraftiga fiskrätter eller lättare anrättningar på ljust kött, fågel eller grönsaker.

Kein Name Spätburgunder kommer i glasflaska med skruvkork om 750 ml.
Alkoholhalt: 13 %
Druva: Pinot Noir 100%
Producent: Anora Plc
Sockerhalt: <0,3 g/100ml
Artikelnummer på Systembolaget: 55127
Pris: 129 kronor