Kiss of Wine bevisar att det finns bra viner på burk!

Boxtoppen har provat genom den nyligen lanserade Kiss of Wine-serien där vinerna buteljerats i 250 ml-burkar och där varje vin representerar en klassisk druvsort och stil. Bakom dryckerna finner vi mindre producenter och inga jättar vilket gör tappningarna än mer intressanta. Dags för bra viner på burk!


Vin som tappas på burk har på den internationella scenen sett ett rejält uppsving det senaste decenniet med flera kvalitetsproducenter som anammat förslutningsmetoden. Nu syns vin på burk allt mer även på Systembolaget och det hänger inte minst samman med förpackningarnas  reducerade klimatpåverkan och vår starka vilja att återanvända och panta. Dessutom håller vinet bra mycket bättre och längre än exempelvis i pet och papp.

Boxtoppen provar 6 viner från Kiss of Wine

2018 Kiss of Wine FEISTY Nebbiolo, Piemonte, Italien

(art.nr. 54103, 250 ml, 12,5%, 68 kr)
Klassiskt druvuttryck med torkade rosor, tjära, nypon och lakrits i rätt bussig stil. Tanninerna kopplar omedelbart ett grepp om gommen, frukten är rödbärigt driven och det vilar ett behagligt örtstjälkigt anslag över smaken tillsammans med lakritsrot och läder.

Betyg: 4,5 av 5 poäng

2020 Kiss of Wine WILD Dolcetto, Piemonte, Italien

(art.nr. 54110,  250 ml, 12%, 59 kr)
Piemonte-druvan dolcetto i den rödbäriga, lätt körsbärssura stilen och med örtigt anslag, läder och vitpepprighet. Bärfruktig smak, behagligt sval och rödbärigt i en fint matvänlig stil med kärvhet, lite skönt vresiga tanniner och pigg syra.

Betyg: 4 av 5 poäng

2020 Kiss of Wine SMOOTH Chardonnay, Loire, Frankrike

(art.nr. 54109, 250 ml, 12,5%, 59 kr)
Här får vi en sval, lätt stenrökig och vitblommig chardonnay från Loire med persika, päron och citrus i fräsch stil. Följsam och torrt fruktig smak med stenfruktiga anslag, citrus och ungdomligt spänstig syra. Rent, aningen örtigt avslut.

Betyg: 4 av 5 poäng

2020 Kiss of Wine ZESTY Riesling, Rheingau, Tyskland

(art.nr. 54114, 250 ml, 12%, 59 kr)
En stenrökig, örtig och blomaromatisk riesling med stenfruktiga inslag. Ursprunget är onekligen tydligt. Smaken har en vag rondör men upplevs ändå torr med fin syra, ren stenfruktighet och behaglig citrusbeska i avslutet.

Betyg: 4 av 5 poäng

Rosé

2020 Kiss of Wine CHILL Provence Rosé, Provence, Frankrike

(art.nr. 54111, 250 ml, 12%, 59 kr)
En klassisk Provence-rosé med örtigt anslag, rödbäriga toner, smultron inte minst, och persika. Smaken är skönt knastertorr, frisk och rödbärigt driven med citrus och fin syra som skänker vinet ryggrad. Högst anständig rosé.

Betyg: 3,5 av 5 poäng

2020 Kiss of Wine CRISP Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike

(art.nr. 54100, 250 ml, 13%, 59 kr)
Vi bjuds en något nertonad sauvignon blanc med svalt stenfruktiga och citruspigga toner samt viss gräsighet. Smaken är torr och fruktigt ren med gröna äpplen, krusbär och citrus samt örtigt avslut med pigg syra. Druvorna hämtas från Loire.

Betyg: 3,5 av 5 poäng

Till Kiss of Wine-vinerna HÄR >>>