Klassisk Rioja från Marques de Riscal får full pott!

Vi är många som håller Rioja kärt och inte minst den mer traditionella stilen som ser längre tid på fat. Ett hus som konsekvent hållit nivån vare sig det är reserva, gran reserva eller något av de absoluta premiumvinerna är högt ansedda Marques de Riscal. Nu har vi husets 2016 i våra glas, av reservan, och det är en suverän årgång som inte får missas!


Att hitta bättre viner på halvflaska har inte varit lätt men de senaste åren har utbudet ökat på Systembolaget, något som också anammats av det klassiska Riojahuset Marques de Riscal som nu erbjuder sin fina reserva i årgång 2016 på just det mindre formatet. 2016 är en strålande årgång som skänker ett svalare anslag och det har bland de bättre producenterna lett till en av förra decenniets främsta prestationer, Marques de Riscal inkluderat!

Boxtoppen provar Riojavinet 2016 Marques de Riscal Reserva

Det här är en superklassisk Rioja som direkt kopplar på nostalgin och kära minnen. Den vaniljkryddiga fatkaraktären är omisskännlig och lierar sig fint med bärfrukten som drar åt svarta vinbär, körsbär och plommon. Även det dillsmöriga draget finns där och skänker ett extra djup. Det sköna med smaken är att den blir närmast en kontrast mot det flirtiga i doften och vinet stramas upp rejält med bra tanninstruktur, röd frukt och pigg syra som samspelar med fatlagringen som visar upp nyanser av vanilj och malet kaffe. Avslutar med röd citrus i eftersmaken och sitter kvar fint.

5 av 5 poäng, full pott!

Marques de Riscals 2016 Reserva på halvflaska (375 ml, 14%) återfinns i beställningssortimentet och har artikelnummer 2573. Den kostar 89 kronor och du beställer vinet till din önskade Systembolagsbutik för uthämtning.

I ordinarie sortiment hittar du även Reservan på helflaska och med samma varunummer och priset 159 kronor.

Till vinet HÄR >