Klassiska Martini levererar en riktigt charmig Prosecco som förgyller sommaren!

Namnet är en ikon för de flesta av oss men få tänker nog Prosecco när Martini nämns. Men det lär du göra efter att ha provat den för producenten vars anor går helt tillbaka till mitten av 1800-talet visar att de är ett stort namn av en anledning.


Vi förstår verkligen varför Prosecco nått sådan framgång. Alla älskar vi bubbel, alla älskar vi tillfället att öppna något porlande. Och när då prislappen sällan avskräcker så bjuder Prosecco på just en mer avslappnad attityd vilket gett vinet sådan framgång. Ett vi gärna tipsar om precis nu i semestertider är Martinis superfräscha Prosecco!

Boxtoppen.se om Martini Prosecco
Alltså, den här har nog rätt fina förutsättningar för att uppskattas av en större publik! Dels för sin rättframma stil dels för att det är en Prosecco som lägger tonvikten på fräschör och renhet och därmed undviker det sötkladdiga. Här bjuds vi en diskret blommig doft med fina instick från mogen persika, gråpäron och citrusfrukt. Smaken är krispigt stenfruktig, melon kikar även fram och den livliga moussen är uppfriskande och det rena och relativt torra avslutet bjuder på fin kryddsnärt.

Boxtoppens betyg: 4,5/5

Martini Prosecco levererar verkligen för sin ringa prislapp och det är ett vin som lätt förgyller sommaren. Vi serverar gärna lite småplock till den, inte minst klassikern melon och parmaskinka men även räksnittar med lite sälta kommer vara en perfekt följeslagare.

Vinet finns i närmare 200 systembolagsbutiker, kostar 85 kronor och har artikelnummer 73524. Finns det inte i din butik så beställer du det dit utan extra kostnad >>