Kung Fu Girl – nu även i halvflaska & magnumbutelj!

Det finns nog inte många vinvänner i Sverige som inte känner till Kung Fu Girl vid det här laget; rieslingvinet som skapades av mannen som gått sina egna vägar och tagit en hel värld med storm – Charles Smith. Nu har det populära vinet anlänt i ytterligare två format – halvflaska och magnum. Boxtoppen har provat dem bägge!


Kung Fu Girl kom till en kinesisk takeaway-kväll hemma hos Charles, samtidigt som han kollade på en kampsportsfilm. Tanken om att skapa ett vitt vin som skulle vara perfekt till kinesiskt, gärna lite kryddigare mat, föddes där och då och resten är som det så ofta heter, historia.

Rieslingdruvorna till Kung Fu Girl kommer från Evergreen, en vingård i distriktet Ancient Lakes i Washington State. Rankorna har börjat få ansenlig ålder i och med att de planterades 1998 och jordmånen är vulkanisk vilket passar ypperligt för aromatiska druvor som riesling.

Boxtoppen provar 2020 Kung Fu Girl Riesling i halvflaska & magnumformat

Vi har ett purungt vin i glasen och det yttrar sig på ett charmerande vis genom tropiska toner av ananas och litchie men även persika, päron och ett stänk lime kikar fram i den druvaromatiska doften. Smaken är stenfruktig i sitt anslag, framför allt saftiga päron och persika och har en diskret sötma som bärs upp av syran. Avslutet har den ungdomliga energin och avslutar rent och med limesyrlig fräschör.

Betyg: 5 av 5 poäng! Full pott!

De nya storlekarna av Kung Fu Girl kompletterar helflaskan som finns i ordinarie sortiment. Halvflaskan (375 ml, 12%) kostar 75 kronor medan magnumflaskan (1500 ml, 12%) kostar 295 kronor. Bägge har artikelnummer 2690. Du beställer hem vinerna till din önskade Systembolagsbutik.

Till Systembolaget HÄR >>>