Kvalitativ pinot noir från anrika Bouchard!

Pinot noir är inte den lättaste druvsorten att jobba med men den som lyckas blir rikligt belönad. Därför känns det extra spännande när en anrik burgundisk producent som Bouchard Aîné & Fils, med mer än 250 års erfarenhet av vinproduktion och just pinot noir som sin specialitet, ger sig i kast med att buteljera en riktigt seriös box på den nobla druvan. I våra glas; 2019 Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir!


Bouchard och pinot noir är en väl beprövad kombination och att det är en uppskattad producent märks inte minst på att denna boxvinsnyhet redan är Sveriges mest populära pinot noir på flaska. Nu är det dags för en 2,25-liters låda att komplettera flaskan och det görs med bravur för det här är kvalitativt boxvin!

Boxtoppen provar 2019 Bouchard Aîné & Fils Pinot Noir

Anrika Bourgogneproducenten Bouchard har begett sig söderut i Frankrike och hämtar här pinot noir från landets sydligare delar. Och man gör det riktigt bra där druvtypiciteten är stark i denna 2019-tappning där jordgubbar och solmogna körsbär lindas in i en lätt fatkryddig ton med örtiga instick i bakgrunden. Smakprofilen bär druvans fina syra som också är dess ryggrad och vinets torra anslag lyfter fram den röda transparenta bärfruktigheten. Det hintas tanniner, kryddiga sandeltränyanser kikar fram och avslutet är harmoniskt och lätt aromatiskt. Kvalitativ box!

5 av 5 poäng! Full pott!

Pinot noirs främsta egenskap vid middagsbordet är dess mångsidighet. Precis lika god lätt kyld till den vita fisken som till de ljusare kötträtterna, fågel inte minst, och du serverar även vinet med fördel till en charkbricka eller caesarsallad. I grund och botten, det perfekta buffévinet!

Bouchards pinot noir-box (2250 ml, 12,5%) kostar 229 kronor, har artikelnummer 50158 och du beställer hem vinet till din önskade Systembolagsbutik.

Till Systembolaget >>>