Kvalitetsproducenten Giacosa Fratelli lanserar premiumbox på barbera

Neive ligger i hjärtat av Langheregionen i Piemonte och det är här vi hittar producenten Giacosa Fratelli som drivits inom familjen sedan det grundades av Giuseppe Giacosa 1895. Familjen arbetar med ett hållbart fokus, vilket bland annat visar sig genom användandet av solpaneler, eliminering av bekämpningsmedel och att ta hand om regnvatten samt skogarna runt vingårdarna. Nu har producenten lanserat sitt första lådvin och Boxtoppen har provat. I glasen;2020 Giacosa Fratelli Piemonte Barbera!


Boxtoppen provar 2020 Giacosa Fratelli Piemonte Barbera

Familjeproducenten Giacosa Fratelli är idag ett välkänt namn bland Piemontevänner och flera av husets viner är tillgängliga i Sverige. Nu lanserar firman sitt första lådvin och det är på regionens klassiska barbera-druva. Vinet vi nu har i våra glas visar tydliga kvaliteter och en ambition att föra sig i premiumsegmentet bland boxarna. Doften är ungdomlig och drivs av blomaromatiska örtdrag, skogsbär, plommon, lätt kryddiga och tobaksfuktiga vindar samt ett stänk lakrits. I gommen får vi ett lättillgängligt och flirtigt vin med silkiga tanniner, bra bärigt fruktdriv och pigg syra. Rondör i frukten och fin kvardröjande eftersmak gör detta till ett utmärkt köp för den som vill upp en kvalitetsklass på boxen.

Betyg: 4,5 av 5 p

Vi har ett matvänligt vin i våra glas, en barbera som lär stortrivas till klassiska italienska rätter men du behöver inte stanna där utan skänk det lätt kylt även till charkbrickan, ljusare kötträtter som gärna får hamna på grillen eller varför inte till den kanske godaste vegetariska rätt vi vet, melanzane alla parmigiana.

Giacosa Fratellis Barbera i boxformat återfinns i Systembolagets beställningssortiment. Lådan (3000 ml, 13,5%) har artikelnummer 55132 och kostar 279 kronor. Du beställer till din önskade butik för uthämtning.

Till vinet HÄR >>>