La Vida al Camp ny bubbeletta 

Från spanska Penedés kommer nyaste högstaplaceringen på listan över mousserande viner i prisklassen 76-150 kronor. Listan omfattar nu hela 44 viner, varav fyra är superfynd.


777601-la-vida-al-camp Raventós i BlancUppdateringen av listan för mousserande viner 76-150 kronor i maj bjuder på hela sju nyheter, där fem av vinerna är helt nya.

Kvar på första plats är NV Ferrari Brut från Ferrari, som trots sitt namn inte har något med den röda sportbilen att göra. Ferrari Brut är verkligen ett allsidigt bubbelvin som passar till det mesta.

På andra plats kommer nya 2011 La Vida al Camp från Raventós i Blanc. Vinet är en spansk ekologisk cava och ett superfynd. Funkar bra till fisk och skaldjur.

På tredje plats hittar vi tyska 2012 Stefan Winter Riesling Brut från Weingut Winter i Pfalz är väl värt sin tredjeplats. Det funkar utmärkt som aperitif, men minst lika bra till fisk eller skaldjur.

Bland nyheterna vill jag särskilt nämna Graham Beck Blanc de Blancs Brut  från Graham Beck, som nu kommit med en ny årgång, nämligen 2011. Också alla Annor kan nämnas. Codorníu är ett spansk producent som i Sverige är närmast synonymt med mousserande viner. Codorníu har fem viner på topp-listan, varav två i mina senaste provningar har tagit sig in på tio i topp: dels Anna de Codorníu Blanc de Blancs på femte plats, dels Anna Rosé. Båda vinerna är årgångslösa, men ändras år från år beroende på vilket år det mesta av cuvéen kommer ifrån.

>>Till listan