LAB Rosé – härligt fräsch rosébox från Portugal!

Få länder, om ens något i Europa, levererar så mycket prisvärda och personliga viner som Portugal.


Förutom landets starkviner så associerar vi kanske Portugal främst med fräscha vita och fylliga röda men få tänker nog rosé. Dags att ändra på detta nu när LAB Rosé, den första portugisiska roséboxen lanserats på Systembolaget! Bakom vinet finner vi seriösa Lissabon-producenten Casa Santos Lima som drar nytta av regionens närhet till Atlanten vilket innebär stor fräschör i vinerna.

Boxtoppen.se om LAB Rosé

Vilken trevlig bekantskap det här var då! Stor fräschör med en hel del örtiga nyanser och även en liten lavendelton som gifter sig snyggt med det blommiga draget, persikan och körsbären.

”En rosé som inte går obemärkt förbi.”

Stram och torr stil med läskande syra som drar åt blodgrape samt citrushållet och får det att rycka behagligt i mungiporna. En perfekt aperitif, ett utmärkt val till charktallriken och inte minst till sommarens sallader, gärna med kyckling. En rosé som inte går obemärkt förbi.

Betyg: 4,5/5 poäng

Att portugiserna kan det där med vin visste vi sedan länge så därför är det glädjande att rosésortimentet på Systembolaget nu kompletteras med en riktigt fräsch och trivsam box som lär förgylla många ögonblick i vår och sommar.

LAB Rosé (3000 ml, 12,5%) har artikelnummer 70316 och kostar 209 kronor.
Man beställer den hem till sin föredragna Systembolagsbutik >>>