Lansering av Saint Clair Vicar’s Choice Rosé 2017 Bag in Box i mars

Importören Sigva är stolta över att välkomna Saint Clair Family Estates första box till Systembolagets fasta sortiment; Vicar’s Choice Rosé 2017 som lanseras 1 mars. Med den här lanseringen har Saint Clair nu nio viner listade i det fasta sortimentet. 

Vinet är en blend av pinot gris och pinot noir från Saint Clairs egna vingårdar i Marlborough och Waipara, vingårdarna är speciellt utvalda på grund av deras historik av att producera aromatiska och parfymerade roséviner.

Saint Clairs chefsvinmakare Hamish Clark som flertalet gånger blivit utnämnd till ”Winemaker of the Year” står tillsammans med Kyle Thompson bakom vinet.

Saint Clair grundades 1978 av Neal och Judy Ibbotson och var en av de första privatägda vingårdarna i Marlborough. Namnet Saint Clair härstammar från familjen Sinclair som var med och byggde det första huset i byn Blenheim. Druvorna såldes ursprungligen till lokala vinföretag men 1994 bestämde sig Neal och Judy för att höja kvaliteten och detta ledde till etableringen av Saint Clair Family Estate. 1994 var första gången som alla viner vann medaljer, inklusive guld och vinerna är sedan dess populära världen över.

2017 Saint Clair Vicar’s Choice Rosé
Druvsammansättning: 80 % Pinot Gris, 20 % Pinot Noir
Förpackning: 1,5 liter BiB
Ursprung: Nya Zeeland, East Coast
Artikelnummer: 4651
Alkoholhalt: 13 %
Pris: 169 kr
Sockerhalt: 3 g/l
Lanseringsdatum: 1 mars
Antal butiker: 113