Lansering första mars på Systembolaget – La Boca Malbec

Den första mars lanseras La Boca Malbec på Systembolaget som en fast lansering. Producenten bakom vinet är familjen Marañón, som har arbetat inom vinindustrin i tre generationer. 1951 grundade Amadeo Marañón företaget som senare togs över av hans enda dotter, Monica. Under åren har Don Amadeos vision fortsatt spegla företaget och för närvarande så håller hans barnbarn, Pablo Minetto, på att skolas in i företaget, vilket borgar för att familjetraditionen kommer att fortsätta leva vidare. 

Boxtoppen.se provar La Boca Malbec 2017:
Mörka bärfrukter med tobak, lagerblad, örter och lakrits. Det finns även en liten struktur med visst motstånd och egenskaper som är tacksamt befriade från sötma. Ett lättillgängligt och rättframt vin som sköter sig bra i klassen. Ursprunsgstydligt med viss syra. 4/5 poäng

Pris: 219 kr/ 3 liter.
Alkoholhalt: 13%
Producent: Bodegas Y Vinedos Amadeo Maranon S.A
Artikelnummer på Systembolaget: 6383-08
Druvor: 85% Malbec, 15% Tannat.

 

Vineriet
Familjeföretaget exporterar idag vin till flertalet länder såsom Tyskland, Norge, Sverige, Kanada, USA, Mexico, Brasilien och Kina för att nämna några. Man har för närvarande två vinerier; Ett i nordöstra delen av Mendoza med en kapacitet på 5,800 000 liter och ett i Guaymallén som har en kapacitet på 7,500 000 liter. Ansvariga vinmakare här är Luis Bertagna och Mario Lezcano. 

Vingårdarna
Bodegas y Vinedos Amadeo Marañón S.A. har totalt 765 hektar mark varav 440 är planterade med vinrankor.