Las Moras – en box som bjuder på skönt motstånd & mycket vin för pengarna!

Att odla ekologiskt i ett land med högt belägna vingårdar har sina fördelar då skadedjur sällan trivs när topografin stiger. Dessutom vinner man som vinproducent en annan fördel och det är temperaturskillnaderna mellan dag och natt som varierar rejält, något som bidrar till att stärka druvornas fräschör. Chardonnaydruvorna till Finca Las Moras Reserve odlas på 650 meters höjd över havet och resultatet är nu i våra glas!


Boxtoppen om ekologiska 2019 Las Moras Reserve Chardonnay

Här har vi en karaktärsfull höghöjdschardonnay med vaniljkryddiga doftinslag, saftiga gråpäron och persika samt en skönt honungsslöjad citrusfrukt. Smaken är generös men samtidigt stram där skärpt syra håller den fina tropiska frukten sval i sitt uttryck. Fatinslagen hintar i bakgrunden och allt avslutas i en behagligt torr stil med fin längd. Det här är tvivelsutan en box som bjuder på skönt motstånd och mycket vin för pengarna.

Boxtoppens betyg: 4,5 av 5 p

Du serverar vinet med fördel till grillad eller stekt lax, gärna med en hollandaise och säsongens primörsparris och färskpotatis!

Las Moras Organic Reserve Chardonnay har artikelnummer 16018 och en box (3000 ml, 13%) kostar 229 kronor. Vinet finns i närmare 250 systembolagsbutiker och till resten beställer du det utan extra kostnad. Las Moras finns även att köpa i klimatsmart PET-flaska (artikel 16018, 750 ml, 79 kr).