Le Chef Blanc – klassisk sauvignon blanc i härligt uppfriskande stil!

Det är något visst med sauvignon blanc. Druvan har onekligen unika egenskaper och särskilt när värmen stiger, det vankas vår och sommar, så känns det som ett av de mest givna vinerna i våra glas. Och då får den gärna komma från Frankrike – som i fallet Le Chef!

Frankrike är ursprung för sauvignon blanc och Loire sannolikt dess födelseplats för ett antal sekel sedan. Men druvan letade sig även utanför regionen och fick starkt fäste i bland annat Bordeaux med omnejd där den frodats sedan 1700-talet. Och det är sydväst sett därifrån som Gascogne återfinns och skapar grunden till en riktigt charmig sauvignon blanc som Boxtoppen nu provat!

Boxtoppen.se om 2019 Le Chef Sauvignon Blanc

Charmig sauvignon blanc i en mer generös stil vilket har sin förklaring i ursprunget, sydvästra Frankrike. Ändå återfinns den välbekanta druvkaraktäristiken med gröna syrliga äpplen och solmogna krusbär i spetsen uppbackad av passionsfrukt och örtiga inslag. Smaken är uppfriskande torr med fin syrlig frukt, citrus och fräscht avslut. En kul upptäckt!

Betyg: 4 av 5 p

Den sköna litersflaskan tycks vara här för att stanna och det är en storlek vi efterfrågat. Just denna trivsamma sauvignon blanc fungerar precis lika fint som välkomstvin, till snittar av olika slag, caesarsalladen eller skaldjur av olika slag. En flaska (1000 ml, 12%) kostar 89 kronor, har artikelnummer 71759 och du beställer hem vinet till din föredragna Systembolagsbutik >>>