Le Chef – charmerande sydfransk rosé i litersflaska!

Ingen annan region har betytt mer för en vinkategori än vad Provence gjort för rosévinet. Det laxrosa idealet från södra Frankrike har påverkat en hel vinvärld som satt just detta uttryck som mallen.


Och det är egentligen inte konstigt alls för kombinationen av charmerande frukt i torrt utförande är lika fantastiskt till mat som aperitif. Prova bara det senaste tillskottet i Le Chef-serien, en sydfransk rosé, så förstår du!

Boxtoppen om litersflaskan 2019 Le Chef Rosé

Denna druvrena rosé på grenachedruvan bjuder på ungdomlig charm och fräschör där persika, melon, röda skogsbär, örtvindar och citrusfrukter går i spetsen. Smaken är den klassiskt sydfranska med behagligt strama rödbäriga inslag, stenfrukter, främst saftig persika, samt citrus i en juicy, aptitretande och torr stil. Gillar du precis som oss det provencalska roséstilen så lär Le Chef bli en favorit!

Boxtoppens betyg: 4 av 5 p

Le Chef Rosé är ett vin du bjuder dina gäster välkommen med, skänker till skaldjur eller bouillabaisse, till en matigare sallad eller bara njuter av i vårsolen. En flaska (1000 ml, 12,5%) kostar 89 kronor och vinet har artikelnummer 2169 på Systembolaget. Finns det inte i din föredragna butik beställer du det dit utan extra kostnad.

Till vinet HÄR >>>