Le Ciel – sydfransk charm i klimatsmart förpackning!

Hur vi förpackar vin är inte en tillfällig trend för att senare återigen bytas ut mot tunga glasflaskor, nej tanken om att minska vinets påverkan på miljön är här för att stanna och när det kan kombineras med ett alldeles utmärkt innehåll som i det vin vi nu har i våra glas, Le Ciel, så är det en win-win situation!


Merlot kanske vi normalt mest associerar med Bordeaux och då främst högra stranden där druvan excellerar i kommunerna Pomerol och Saint-Emilion men faktum är att den högklassiga druvans popularitet sträcker sig långt utanför ursprungets gränser och inte minst gör den väl ifrån sig i södra delarna av landet, i Languedoc-Roussillon varifrån vi finner nyheten Le Ciel.

Boxtoppen provar nyheten Le Ciel Merlot från Languedoc-Roussillon i Frankrike

Här möts vi av en sydfranskt örtblommig och vitpepprig doft med hallon och körsbär och en diskret kryddighet. Smaken är medelfyllig med försiktiga tanniner, pigg syra och rödbärig fruktighet samt torkade örter. Torrt och örtigt avslut. Ett charmant, okomplicerat sydfranskt rött i rustikt utförande vilket onekligen har sin charm, inte minst till mat!

4 av 5 möjliga poäng!

Le Ciel har artikelnummer 52396 och en flaska (1000 ml, PET, 13%) kostar 79 kronor. Beställ hem vinet till din föredragna butik

Till Le Ciel HÄR >>>