Le Terroir Reserve – tre druvsorter som definierar södra Frankrike!

Tre druvsorter utmärker sig lite mer än de övriga i södra Frankrike och definierar i mångt och mycket stilen. Grenache, syrah och mourvèdre. Strålande var och en på egen hand men när de möts tillsammans och blir till en så kallad GSM så är det nog så nära själva sinnebilden vi har av södra Frankrike. Tillsammans lyfter druvorna varandras egenskaper och det är precis vad du finner i boxen Le Terroir Reserve!


Le Terroir Reserve är en GSM där de tre druvsorterna alla bidrar med sina karaktärsdrag för att lyfta slutproduktens komplexitet. Namnet på vinet hämtar inspirationen från det franska språket och åsyftar vad terroir (land, jord) betyder för vinet. Flertalet faktorer spelar in såsom klimat, jordmån, druvor, människan men även tradition vävs in när en känsla av plats ska komma till uttryck i ett vin.

Boxtoppen.se om 2019 Le Terroir Reserve

Ungdomlig doft med bussig mörkbärig frukt där särskilt björnbären och svarta vinbären kikar fram samtidigt som det finns en liten örtighet och violton i bakgrunden. Kryddig och rättfram smak där silkiga tanniner, ungdomlig syra, viss rondör och skogsbärsaktiga inslag skapar ett lättgillat vin i den klassiska sydfranska stilen. Har du en fäbless för Cotes-du-Rhone lär du gilla Le Terroir!

Betyg: 4/5

Den bäst prisade franska rödvinsboxen på Systembolaget – ja det är ett epitet som kan tillskrivas nyheten Le Terroir Reserve, ett vin som är precis lika gott på egen hand som till den grillade köttbiten, hårdosten eller till smakrika kycklingrätter, gärna med lite sting i. Kyl gärna vinet ett par grader för än större fräschör. En box (3000 ml, 13%) kostar 199 kronor och har artikelnummer 77763. Vinet finns i cirka 40 Systembolagsbutiker och till övriga beställer du hem det utan extra kostnad.

Till vinet HÄR >>>