Uppdaterad roséboxlista!

Roséboxar hör sommaren till och rosétopplistan är i väntan på sol och värme uppdaterad med massor av nya tappningar. Ledartrojkan håller dock ställningarna.


Listan bjuder många förändringar – nykomlingar, återvändare i nya årgångar och massor av nya tappningar som rumsterat om. På topp tio har vi inte mindre än fyra viner i nya tappningar med bibehållen årgång, en återvändare med ny årgång och en ny årgång.

Kvar på förstaplatsen sedan i maj finner vi 2014 Coteaux d’Aix en Provence från Gassier i franska Provence. Vinet har en fin mineralsälta och är övrigt ungt och fräscht med silkig, solmogen frukt och dessutom ett superfynd – riktigt mycket smak för pengarna, alltså.
Även den franska tvåan – 2014 Vernissage Rosé från Nordic Sea Winery håller ställningarna. En 1,5-litersbox i snyggt och elegant utförande både sett till innehåll och förpackning.

Också på tredje plats är läget oförändrat, trots omprovningar och nya tappningar. Sydafrikanska superfyndet 2014 Mulderbosch Cabernet Sauvignon Rosé från Mulderbosch Vineyards med toner av sommarbär, blodgrape och persika.

Tillbaka på listan, med ny årgång, är 2014 Les Fumées Blanches Rosé från François Lurton på plats nummer fem. Den relativt höga sockerhalten balanseras upp mycket bra av syran i vinet.
Den enda renodlade nykomling hittar vi på plats nummer 11, i form av 2015 Juno Rosé, som är friskt och fräscht vin från Sydafrika.

Hela fem superfynd finns nu på listan, varav alla på tio i tipp. Totalt tittar vi också fem superfynd mer jämnt fördelade. Listan består nu av 21 viner.

>> Till listan